onsdag 3 februari 2010

Susanna's Äpple-gurka-sallad


En sallad som vi har gjort under våra matlagningskvällar och som är fräsch och god. Det här är min variant som jag gjorde nyligen:

Ca 1/2 gurka (ta bort kärnorna med hjälp av en matsked) skäras i små tärningar. 2 rensade söta äpplen i små tärningar (kringla över lite citron för att hålla färgen). 1/2 lök (Susanna tar röda) i små tärningar. Blanda allt. Gör en vinaigrette på ca 2-3 msk Apelsinblomsbalsam (går även med Vaniljebalsam, Aprikosvinäger), 2-3 msk olja (Susanna tar raps - jag tar alltid olivolja, gillar tyvärr absolut inte rapsolja), salt och peppar. En skvätt vatten.
Det får gärna stå någon halv timme innan serveringen och passar som förrätt, med t.ex. en skiva rökt lax över. Jag serverade det till stekt lax denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar