söndag 17 januari 2010

Susanna's höstliga fläskkaré

6-8 personer
1-1,5 kg Fläskkarre
20 st torkade, strimlade aprikoser
2-3 gula lökar i skivor/klyftor
3 vitlöksklyftor, grovhackade
2 syrliga äpplen
1 kanelstång
1 stjärnanis eller 1 msk hackad ingefära
5 dl vatten eller kättbuljong
1-2 dl grädde
1/2 dl Aprikos Balsam

Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra köttet. Bryn köttet runt om i smör eller olja. Lägg köttbiten och alla övriga ingredienser i en stekgryta, häll över buljongen/ vattnet. In i ugnen, låt steka där ca 1 och en halv timme. Tag upp köttet ur grytan, håll det varmt inlindat i folie. Sätt grytan på spisen, koka ihop skyn till lagom smak och konsistens. Tillsätt ev mer vatten. Häll på grädde och Apricos Vinäger. Låt såsen koka ytterligare ett par minuter, sila den sedan. Skär upp köttet och servera gärna med en gratäng eller potatisklyftor.
av Susanna Äppelblom

(tyvärr saknas bilden för nuvarande...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar