fredag 29 januari 2010

Schnitzel med champignon-vinsås

Ah så gott det var!
8 små schnitzel (bankat till tunna skivor) stekas snabbt (i olika omgånger) i smör (det lärde jag mig av min svärmor: med smör istället för olja får köttet mer färg) tills de fått färg, saltas och peppras och hålls sedan varmt. Stek 1 burk kantareller (bättre, om du har: färska), tills mesta av vattnet är borta och fördela över köttet. Fräs 1 medelstor hackad lök, 1 klyfta pressad vitlök och ca 2 handfull champignoner (i bitar) i smör tills de fått fin färg, häll över 3,4 msk Aprikosbalsam (eller Cleopatra's Tårer, Ortega, Salome) och låt kokas lite. Tillsätt sedan ca 250 ml vitvin och 1 halv tärning kycklingbuljong och låt kokas tills reducerad till ca hälften. Ge till ca 3 msk crème-fraîche och rör om, avsmaka med salt och peppar, persilja (färskt eller fryst) och ge såsen över köttet.

Servera med parpadelle (eller bulgur för den nyttigare varianten) och en god sallad eller ärtor.

1 kommentar: