lördag 16 januari 2010

Bruschetta


Inte speciellt januari-mat, men alltid gott, eller hur?! Jag var sugen igår och så blev det bruschetta även om tomaterna inte är närodlade i det här fallet...

Skär tomater i små tärningar och marinera dessa i lite salt, socker och vinäger: här passar t.ex. Tears of Cleopatra eller Casanova. Låt stå ca 20-30 minuter.

Skär en (eller delar av en, beroende på hur många portioner du vill ha) baguette i ca 1cm tjocka skivor och rösta dessa i ugnen. Jag ställer grillfunktionen på 3 (av 3 steg). Brödet ska bli torrt och lite brunt, men inte svart :-).

Efter ca 10-15 minuter (beroende på ugnen...), ta ut brödet ur ugnen och riv skivorna med en halv klyfta vitlök och kringla sedan lite olivolja över brödet. Ta upp tomaterna (låt rinna av lite, du vill inte ha för mycket vätska på brödet) och lägg dem i små hög på brödskivorna. Riv eller skär basilika blad i mindre bitar och lägg dem på ovanpå. Servera och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar